Om Lysekils Örtagård

Välkommen till Lysekils Örtgård! I vår örtgård kan du njuta av oaser av örter och blommor. Vi har hela tre avdelningar med olika koncept för att du ska kunna hitta något du gillar. Örtgården är en av nordens största och vi har allt från blommor, kryddor, läkeväxter och färgväxter. Krydd- och medicinalväxterna kommer från när och fjärran och finns i stort utbud.

Lysekils Örtgård har funnits i flera år och har utvecklats stort. Den startades 1990 av ett par som fortfarande driver den. Under uppstarten var gården endast öppen under sommartid men eftersom det finns en stor efterfrågan är den nu öppen året runt. Från början fanns ett fåtal blommor och växter men det har ökat successivt, idag finns det över 500 olika arter på gården.

Våra tre olika avdelningar har olika inriktningar. I den tropiska avdelningen kan du uppleva växter från bland annat delar av Afrika och Central- och Sydamerika. Vi har bland annat hoya växter och begonia. Eftersom vår örtgård är störst i Norden har vi även en avdelning med nordiska växter. Här hittar du bland annat akleja, bockrot, kornvallmo och kungsljus. I den tredje avdelningen hittar du både kryddor och örter. För den som vill ta en fika har vi ett café i anslutning till avdelningen där du kan äta kakor och lätt mat som tillagats med örterna och kryddorna från gården.

Vår örtgård har alltså ett brett sortiment av produkter för doft, smak och välbehag. Med hjälp av våra kryddor och örter producerar vi dessutom såser, grillmarinad och andra tillbehör till din matlagning. I butiken kan du dessutom frossa bland olika kryddor att köpa. Vår kunniga person hjälper dig gärna hitta rätt bland sortimentet och kan ge råd och tips till vilka olika tillfällen örterna och kryddorna passar.