Klipp hunden inför sommaren i örtagården

Hundar är otroligt duktiga på att hålla värmen på vintern när det är kallt ute. Deras päls är som en dunjacka med otroligt bra isolering vilket gör att de klarar många minusgrader på vintern utan att behöva extra kläder för att hålla värmen. Men hur har dom det egentligen på sommaren?

Lika bra som hundarna är på att hålla värmen på vintern är dom tyvärr inte på att hålla sig svala på sommaren när det är riktigt varmt, många hundar kan rent ut sagt ha det riktigt jobbigt på sommaren om det är varmt, tänk på det om du ska ha med dig hunden i trädgården på sommaren.

Hur kan du då undvika att din hund mår dåligt under sommaren, jag menar, de vill ju vara ute och leka och inte sitta inne i huset eller lägenheten bara för att det är varmt, hundar behöver hoppa runt och leka.

Det första att tänka på är precis som för oss människor, vatten. Vatten i alla dess former är bra för hundar, både att kunna bada för att svalka av sig, men extra viktigt att dricka, genom att dricka kallt vatten kan hundarna svalka sig från insidan.

En annan enkel lösning som jag förespråkar hos hundar med tjock och varm päls är hundtrimmning.  Det vill säga, att du klär av hunden sitt varma skydd på sommaren då det inte längre behövs, och det hinner växa ut för att åter kunna värma hunden på vintern.

Detta gör du enklast med en hundtrimmer som är anpassad för pälsen på just din hund. Du kan enkelt jämföra olika hundtrimmers på nätet för att hitta det bästa priset, och även hitta information av vilken typ av hundtrimmer du behöver till din hund, detta då det skiljer beroende på vilken typ av päls din hund har. Detta då olika skär klipper bättre eller sämre i olika typer av päls.

Så säkra upp hunden inför sommaren i tid så det hinner komma tillbaka till vintern.