Odla själv bättre än att handla

I Sverige är det faktisk möjligt att odla många grödor själv i stället för att handla dem, detta är både bättre för naturen och för din plånbok.

Förutom att du spara både pengar och gör en tjänst till miljön så är det dessutom många gånger betydligt bättre för dig och din hälsa. Nu för tiden vet man inte riktigt vad som levereras i matkassar eller vad som ligger förpackat i olika förpackningar på ICA då matfusket har blivit mer och mer utbrett.

Om du trots allt önskar handla din mat i stället för att odla själv så måste jag rekommendera dig att hitta en matkasse som levereras av en seriös aktör, dessa har för mycket att förlora för att fuska med deras innehåll då leverantören är ansvarig för matkassens innehåll. Några exempel kan vara Linas matkasse eller Middagsfrid som är två mycket seriösa aktörer.

Men i denna artikel tänkte jag faktisk inte tipsa om några matkassar eller köp i butik utan få dig att odla din egen mat.

I Sverige är det möjligt att odla en stor variation av basmat och grönsaker under en stor del av året, har du växthus kan du i princip odla året om.

Odlar du din egen mat så vet du precis vad du stoppar i dig, du sparar dessutom pengar som du kan använda till roligare saker och inte minst gör du naturen och dina barnbarn en tjänst genom att bevara den. Transport av mat är en av våra största natur bovar. Köper exotiska grönsaker som måste fraktas hundratals mil när du kan odla dina egna och få i dig minst lika bra näringsämnen.

Vill även tipsa om boken “Grönt” som hjälper dig med att just odla grönsaker själv, köp den och gör ett försök, det är inte alls svårt!